Pressemelding fra Pihl

EAK vel ønsket å samle samtlige velforeninger. Denne gang lykkes vi med det og samtlige  støttet opp om vårt notat til reviderte satser. Enkelte media omtaler Ringsaker kommune som en part her. Vi har lyst til å presisere at EAK Vel ikke har hatt samtaler med kommunen og de har ikke vært på banen i denne prosessen. Med god støtte fra de andre velforeninger  har EAK Vel sittet bak rattet.

PRESSEMELDING fra:

Velforeningene i Ringsakerfjellet;

Sjusjøen Vel, Bjønnåsen Vel, Ljøsheim og Omegn Vel, Øyungen Vel, Skvaldra Vel, Gammelskola hytteeierforening, Hamarseterhøgda Vel, Elgåsen, Aksjøen og Kuåsen Vel

og

Pihl AS

ENIGHET OM BOMPRISER I RINGSAKERFJELLET

Velforeningene i Ringsakerfjellet og Pihl AS har høsten 2017 hatt en dialog om nye bompriser i Ringsakerfjellet.  Etter siste innspill fra velforeningene 15.12.17 er det nå enighet om følgende opplegg videre:

 • Bompriser for T/R-billetter og tidsbestemte kort i 2017 videreføres for 2018.
  Klippekort tilbys også som billettløsning.
 • Hytteeiere innenfor bom Storåsen til og med Aksjøen tilbys på sommeren kjøring til/fra hytta med kr 30 pr tur. Dette skjer gjennom egne klippekort som hytteeier kan løse.
 • Vinterbetaling på Storåsen fortsetter med samme ordning som før.
 • Velforeningene og Pihl er enige om at full kostnadsdekning skal ligge til grunn for vegregnskapet. Med utgangspunkt i registrerte inntekter/kostnader vurderer man dette sammen ca i november 2018 for eventuelle endringer i 2019.

Sjusjøen 20. desember 2017

Sjusjøen Vel               Ragnar M. Pabsdorff            Victor Hansen
Jan Ove Holmen       Bjønnåsen Vel                       Ljøsheim og Omegn Vel

Vegard Strøm            Einar Framnes                       Jon Larsen
Øyungen Vel              Skvaldra Vel                           Gammelskolla hytteeierforening

Jan Backe                             Egil Bjørke                                         Per Fineid
Hamarseterhøgda Vel        Elgåsen Aksjøen Kuåsen Vel          Pihl AS

Her er link til brevet som er sendt fra Pihl.

Debattinnlegg;

9 svar til “Pressemelding fra Pihl”

 1. Erik Helli sier:

  Lite slakting på bygda nå for tiden. Men heldigvis vil ingen tenke på å slakte deg for dine synspunkt. Heldigvis. Kom gjerne tibake om du ønsker å bidra med din kompetanse i EAK Vel.
  Gledelig jul!,

 2. Jan Hoelstad sier:

  Hvorfor EAK skal ha noen som helst takk i denne saken er uforståelig!

  1) EAK har selv fremskyndet automatbom og gitt Pihl anledning til å prøve å ta ut økte inntekter, med å ønske automatbom i stedet for en hyggelig manuell bom. Pihl hadde nok kommet med automatbom en eller annen gang, men den hadde neppe kommet nå etter at de hadde investert mange hundre tusen i Elgåsen bom de siste år. Investeringen vitnet ikke om planlagt nedleggelse, men EAKs ønske gav dem muligheten.

  2) Ved at Pihl har fått knesatt prinsippet om full kostnadsdekning skal ligge til grunn for fremtidig priser, har de fått alle kort på sin hånd. Hvem i EAK skal klare å kontrollere hvilke kostnader som heretter blir ført som veikostnad i driftsregnskapet? Det er ingen «regler» for driftsregnskapet. Det meste av Pihls kostnader til vei er formodentlig interne kostnader som lett lar seg manipulere i driftsregnskapet – det meste kan forventes å være vei heretter. Som Statsautorisert revisor er dette velkjent, i alle fall for meg. Det er bare å forberede seg til en kjempeøkning i prisene i 2019 med bakgrunn for eksterne, et ukontrollerbart driftsregnskap ……

  3) Hvilket prinsipp er nedfelt i avtalen vedrørende hvor stor del av kostnadene til vei skal Pihl og deres kontraktører selv dekke? Kjøring med tunge anleggsmaskiner, traktorer og lastebiler i næring står tross alt for mye av slitasjen.

  Nei, dette er ikke noen å feire, bare trist. Mister god service fra Magda og Einar, og EAK gir Pihl alle muligheter for å gjennomføre store prisøkninger fremover.
  (Så får bare det vanlige støttekoret til EAK slakte meg for dette, men vi får se hvem som får rett om noen år)

  • Terje Bråthen sier:

   Er 100% enig med Jan Hoelstad . For oss som vil bevare et fredfylt og vakkert fjellområde gjelder det å gå varsomt fram på alle måter . Er det noen som fortjener takk for hyggelig og god service så er det Magda og Einar i bommen . Frykter at det neste er at det ropes etter innlagt vann og kloakk ,noe som antagelig vil medføre en fortetting på flere hundre hytter bare på Elgåsen

 3. Berit Tafjord Heier sier:

  Tusen takk for den strålende jobben dere har gjort

  Julehilsen fra Berit Tafjord Heier, Elgåsen

 4. Arnstein Hals, Kroksjølia sier:

  Takk for å ha jobbet frem et godt resultat! Det å stå sammen viser seg å være viktig også denne gangen. EAK V/Bjørke fortjener særlig ros. God jul!

 5. Erik Hovland sier:

  En STOR takk til EAK vel med Egil Bjørke i spissen for den kjempejobben dere har gjort i denne saken. God Jul til dere alle

 6. Tone Mikkelsen sier:

  Godt jobbet

 7. Tove Bø Lillevold sier:

  Dette er helt fantastisk, takk for godt og konstruktivt arbeid til alle velforeningene, en spesiell takk til Egil Bjørke som tok initiativ til dette.
  Klippekort mellom Storåsen og Aksjøen sommertid, får vi de utstedt hos Pihl, eller hos Storåsen parkering?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *